Diyarbakır Valisi, sosyal donatılarla Diyarbakır'ı Dicle ile buluşturacaklarını söyledi
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde ve Dicle Nehri kenarında incelemelerde bulundu.
Diyarbakır Valisi, sosyal donatılarla Diyarbakır'ı Dicle ile buluşturacaklarını söyledi

Fiskaya, Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri kenarını gezen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yetkililerden bölge hakkında bilgi aldı.

Karaloğlu, vatandaşların Dicle Nehri ile buluşmalarını sağlamak amacıyla Fiskaya'da Üniversite köprüsünden başlayıp Silvan köprüsüne kadar uzanan hat boyunca yaklaşık 135 hektarlık alan ve Dicle Nehri'nin karşı kıyısında Üniversite köprüsünden Kırklar Dağı'na doğru 45 hektarlık alanda park, rekreasyon alanı, yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları ile o bölgede bulunan gölet etrafına mesire alanı yapılması talimatı verdi.

Karaloğlu, "Bir tarafta, 8 bin yıllık bereket bahçemiz, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan değerimiz Hevsel Bahçeleri, diğer tarafta kıvrıla kıvrıla uzandığı her yere bereket götüren muazzam Dicle Nehri. İnşallah yeni projemizle, Diyarbakır'ı Dicle ile buluşturacağız." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

 

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-