HDP'li yöneticiler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi
​Diyarbakır’daki PKK soruşturması kapsamında tutuklanan HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan ve tutuksuz yargılanan Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı hakkında 20’şer yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.
HDP'li yöneticiler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın posterlerini astıkları belirtilen tutuklu sanıklar HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen ile tutuksuzö sanıklar Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı  ve Kasım Kaya hakkında 20’şer yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanıklar hakkında 20’şer yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, merkez Sur ilçesi Dağkapı Semti Fiskaya mevkiinde 19 Ekim’de Abdullah Öcalan’ın posterini astığı belirtilen Abdullah M., Serhat K. ve ismi belirtilmeyen üçüncü bir şahsın temin ettikleri malzemelerle HDP Yenişehir ilçe binasında buluştukları, buradan taksiyle olay yerine giderek posterleri astıkları, buradan ayrılarak malzemeleri HDP il binasına bıraktıkları tespit edildiği kaydedildi.

Olaydan 3 gün sonra HDP il ve ilçe binasında yapılan aramalarda, örgüt propagandası yapılacak materyallerin ele geçirildiği hatırlatılan iddianamede, dijital materyallerde yapılan incelemede de örgütün propagandasına dönüşen videoların tespit edildiği belirtildi.

Öcalan’ın posterini astığı ve HDP’ye bırakıldığı belirtilen ve operasyonun yapılmasına eşbaşkanların tutuklanmasına neden olan malzemenin akıbetine ilişkin bilgi yer almadı.

İddianamede, şüphelilerden Ceylan ve Uyanık'ın kolluk kuvvetleri tarafından öldürülen PKK mensuplarının mezarlıktaki defnine katıldıkları, onlar için taziye ziyaretinde bulundukları, PKK propagandasına dönüşen birçok eylem ve etkinliklerde yer aldıklarının belirlendiği kaydedildi.

Alökmen ve Ceylan için ayrı, Sızıcı ve Kaya için de ayrı hazırlanan iddianamelerde, sanıkların “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 8 yıl 6 ay ile 20 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-