Demir Yollarının Diyarbakır’ı bölecek ihata duvarı projesi devam mı edecek?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gerekli yerlerde yaya geçişleri yaparak sorunun çözülmesi için adım atılmıştır." dedi.
Demir Yollarının Diyarbakır’ı bölecek ihata duvarı projesi devam mı edecek?

Devlet Demir Yolları (DDY), geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ve Kayapınar ilçe sınırları içerisinde yer alan ve geçmişi Cumhuriyetin ilk dönemlerine dayanan raylı sistemi revize etme kararı aldı.

DDY 5'inci Bölge Müdürlüğünce, çalışma alanı içerisinde yer alan tren hattının her iki yanına 50 santimetre yüksekliğinde beton duvar, üzerine 180 santimetre yüksekliğinde panel çit ve 50 santimetre yüksekliğinde jiletli tel yapılması planlanıyordu.

Söz konusu ihata duvarı, çevresinde yer alan eğitim kurumları, hastane ve AVM gibi araç ve yaya trafiğinin aktif olduğu yapıların yanı sıra birbirileriyle diyalog ve akrabalık bağları olan aile ilişkilerini de kopararak kentin sosyal ve kültürel yapısına zarar vereceği öngörüldüğünden halkın tepkisine neden oldu. Tepkilerin ardından duvar çalışmaları durdurulmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2021 bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'dan geçen demir yolu hattıyla ilgili bir soruya cevap veren Karaismailoğlu, "Yapılan çalışma, şeffaf bir ihata uygulamasıdır. Yayaların gelişigüzel emniyetsiz bir şekilde geçişi engellenerek, ihtiyaç olan noktalarda yaya üst geçidi yapılarak kontrollü bir şekilde yayaların geçinin sağlanması amaçlanmıştır." diye konuştu.

Proje başladığında şehirde konuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu duyduklarını ekibiyle beraber hemen şehre giderek vatandaşlarla istişarelerde bulunduklarını belirten Karaismailoğlu, "Ekibimizle birlikte şehre gittik. Bunun yayaların güvenliği için olduğunu anlattık. Gerekli yerlerde yaya geçişleri yaparak sorunun çözülmesi için adım atılmıştır." ifadelerini kullandı.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-