Kırsal yerleşim alanlarına yönelik çalışmalar devam ediyor
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, 20 yıl sonra değişen belediye yönetimi ile Nisan 2019-Kasım 2020 tarihleri arasında 37 mahalleden oluşan kırsal yerleşim bölgelerinde 75 kilometre yeni yol çalışması gerçekleştirdi.
Kırsal yerleşim alanlarına yönelik çalışmalar devam ediyor

Bağlar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan 48 mahallenin 36'sını oluşturan kırsal yerleşim yerlerinde son bir buçuk yılda hayata geçirdiği alt yapı, ulaşım ve üst yapı hizmetleriyle öne çıktı.

Önemli çoğunluğu Karacadağ bölgesinde bulunan kırsal mahalle ve bağlı mezralarda hızla artan yeni yerleşim yerlerinin sorunlarını çözmek üzere ekip oluşturuldu.

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, hafta sonları ve pandemi sürecinde de yoğun bir mesai harcayarak 18 aylık zaman diliminde 75 kilometre yeni yol ve yol bakım yenileme çalışmasına imza atarak belediyenin 26 yıllık tarihinin en yüksek oranına ulaştı.

Son olarak Alatosun Mahallesi ve mahalleye bağlı Keloş Mezrası'nda yeni hizmete giren bölgelere yol hizmeti kazandırdı.

Okul, Camii ve Taziye Evlerine Yenileme Desteği

Kırsal yerleşim yerlerinde bulunan cami, taziye evi ve okul gibi ortak hizmet veren yerlerin bakım ve yenilemesini gerçekleştiren Bağlar Belediyesi, çeşitli nedenlerle mağdur olan vatandaşlara da çimento, kum ve malzeme desteğinde bulundu.

Önceki yıllarda doğal afetlerin neden olduğu mağduriyetlerle gündeme gelen Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerinde hayata geçirilen menfez köprü ve beton borular sayesinde hayvanların telef olması ve tarım arazilerinin hasar görmesi gibi olaylar engellendi.

"Uzun yılların ihmalini gideriyoruz"

Kırsal mahalle ziyaretleri sırasında alt yapı ve ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılara bizzat şahit olduklarını vurgulayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Uzun yılların ihmalini yansıtan bir tablo ile karşılaşınca hemen harekete geçerek hizmet seferberliği başlattık. Hafta sonu demedik, pandeminin arkasına sığınmadık. Milletimizin hak ettiği hizmetleri alması için samimi bir gayret ortaya koyan ekiplerimiz 20 yılda yapılmayan hizmeti bir buçuk senede yerine getirdi. Nerede bir ihtiyaç tespit ettiysek ve vatandaşlarımızdan talep geldiyse 'başımız gözümüz üstüne' diyerek çözmek için koştuk." dedi.

Bu arada Bağlar Belediyesi, merkez Şeyh Şamil Mahallesi kaldırım ve ara sokaklarını yenileyerek parke taşı döşeme çalışmalarıyla vatandaşların hizmetine sundu.

Birçok mahallede sokak yenileme ve parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)

 

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-