​HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon sorununa çözüm çağrısı
​​HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, kanalizasyon suyunun geçtiği mahallenin sorununu çözeceklerine dair yetkililerin verdiği sözü yerine getirme çağrısı yaptı.
​HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon sorununa çözüm çağrısı

Ağustos ayında mahalleyi ziyaret ederek halkın sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen, sorun hakkında DİSKİ ve DSİ müdürleri ile İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret etmişti.

Yetkililerin sorunu çözeceklerine dair verdiği sözü yerine getirme çağrısı yapan Balyen, sorunun takipçisi olduklarını belirtti.

İnsan sağlığını tehdit eden kanalizasyon sorunun çözülmesi gerektiğini dile getiren Balyen, "Selahattin Mahallesi'nin sakinleri kanalizasyon sorunu için yaklaşık 1-2 ay önce tarafımıza müracaat ettiler. Bunun üzerine biz mahalleye gelerek tespitlerde bulunduk. Bu tespitler üzerine DİSKİ Müdürü ve Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürü ile 5 defa görüştüm. Her görüşmemde kendi aralarında bir toplantı yaptıklarını, bu sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söylediler. Ancak bugüne kadar olumlu bir gelişme olmadığı için durumu ilçemize yeni atanan Kaymakam Ömer Faruk Çelik beyle görüşerek meselenin çözülmesi için kendilerine bir rapor sunduk.  Mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu ve 500 ailenin kanalizasyondan kötü yönde etkilendiğini belirttik. Kaymakam Çelik, en kısa zamanda bu konuyla ilgileneceklerini, kanalizasyon meselesini çözeceklerine dair söz verdiler." dedi.

Balyen, "Kaymakam Bey’in söz konusu mahalledeki kanalizasyon sorununu en kısa zamanda çözeceklerini umuyoruz. Şimdiye kadar bu sorun ile ilgili onlarca dilekçe verilmiş, mahalle muhtarı onlarca yere başvurmuş ama bir sonuç elde edilmemişti. Bir yıla yakındır bu sıkıntı devam etmektedir. Bu kanalizasyon sorunu Silvan için utançtır. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden bir adım bekliyoruz. Zaten Kaymakam Bey’den söz konusu durumla ilgili olumlu söz aldık, konunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.
https://ilkha.com/yerel/huda-par-silvan-ilce-baskani-balyen-den-kanalizasyon-sorununa-cozum-cagrisi-139947

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-