Lice’de bir ton 724 kilogram esrar ele geçirildi
Lice ilçesi Birlik Köyü, Kılaraş Komu, Şakan Mezrası, Miaran Komu kırsalında PKK’ye yönelik yapılan operasyonda 724 kilogram esrar ile 587 bin 704 kök kenevir bitkisi ele geçilirken olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Lice’de bir ton 724 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla devam eden Yıldırım-7 operasyonu kapsamında; Lice ilçesi Birlik Köyü, Kılaraş Komu, Şakan Mezrası, Miaran Komu kırsalında icrasına başlanılan Narko-Terörizmle mücadele operasyonu başarıyla tamamlanmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Söz konusu operasyonda; 1184 kilogramı toz, 540 kilogramı kubar halde olmak üzere toplam bir ton 724 kilogram esrar maddesi, 587 bin 704 kök kenevir bitkisi ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiş, 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiş, ele geçirilen esrar maddesi muhafaza altına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi. 

Kategori: Asayiş
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-