Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
Geçen hafta Diyarbakır’a gelerek incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamasıyla gündemin önemli maddesi haline gelen eski Bağlar bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının ayrıntıları belli oldu.
Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Bölgede kentsel dönüşümle ilgili rapor hazırlayarak projelendirme aşamasına getiren ilk belediye olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,” Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve devletimizin ilgili tüm kurumlarının desteğiyle Bağlar'ın yarım asırlık kanayan yarasına neşter vurmaya başlayacağız. 275 bin nüfusluk alanı kapsayan ve çarpık kentleşme ile gündeme gelerek yıllardır şikâyet konusu olan eski Bağlar bölgesini modernize etmeyi amaçlayan proje, ilk olarak Kaynartepe Mahallesi’nde 54 dönümlük alanda uygulanarak daha sonra aşamalı olarak diğer mahallelerde yerine getirilecek. "ifadelerini kulandı.

318 harabe yapıların 127’si belediye tarafından yıktırılarak temizlendi

Göreve geldikten sonra kentsel dönüşüm için çalışma başlattığını söyleyen Başkan Beyoğlu," Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda “Bağlar için en büyük hayalimdir” sözüyle önemini vurguladığı projeyi uygulama aşamasına getirdi. Zamanla sahipleri tarafından terk edilerek madde bağımlılığı başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen metruk yapıların yıkımı gerçekleştirilerek kentsel dönüşüm için ön hazırlık yapıldı.  Tespit edilen 318 harabe ve kullanılamaz durumdaki yapıların 127’si belediye tarafından yıktırılarak temizlendi "ifadelerine yer verdi.

Modern kentleşme, kentin çehresini değiştirecek

Kentsel dönüşüm projesinin hazırlığında son aşamaya gelindiğini anlatan Beyoğlu,” Geldiğimiz günden beri uğraşıyoruz. Sadece Bağların değil, Diyarbakır’ın modern kentleşmede kaderini değiştiren bir proje olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın altını çizerek vurguladığı yatay mimariye uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve devletimizin ilgili tüm kurumlarının desteğiyle Bağların yarım asırlık kanayan yarasına neşter vurmaya başlayacağız inşallah. İlk etaba Kaynartepe’de başlanacak. Daha sonra benzer durumdaki diğer mahallelerde de zamanla uygulanacak. Bu proje uzun vadeli bir proje ancak ilk adımı inşallah bu dönemde uygulanacaktır. Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde kabul edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğu. "söyledi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-