Diyarbakır’da Coronavirus denetimleri sürüyor
Türkiye genelinde uygulanan kapsamlı Coronavirus denetimi Diyarbakır’da da gerçekleştirildi. Vali Münir Karaloğlu da denetimlerde bulunarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Diyarbakır’da Coronavirus denetimleri sürüyor

Diyarbakır Sur Gazi Caddesi’nde bulunan kafeteryalar, lokantalar, alışveriş yerleri ve birçok işletmelerde denetimlerde bulunan Vali Karaloğlu, vatandaşlara 14 kural ile birlikte maske, mesafe ve temizlik noktasında uyarılarda bulundu.

Denetimlerden sonra Ulu Cami alanında açıklamalarda bulunan Karaloğlu, şöyle dedi:

“Farkındalık oluşturma denetimlerinde bulunduk. Pandemi ile mücadelemiz ve tedbirlerimiz devam ediyor. Ama maalesef zaman zaman ihlallerde bulunanlarda var. Bu konuda vatandaşlarımıza uyarılarımızda devam edecektir. Diyarbakır’da son 10 gündür vaka artışlarında bir düşüş var. Ama bu tehlikenin geçtiği anlamına gelmiyor. Hala tedbirler alınmadığından dolayı virüs yayılmaya ve can almaya devam ediyor. En çok üzerinde durduğumuz filyasyon ve izolasyonda kalması gereken vatandaşlarımızın izolasyonlarına dikkat etmeleridir.”

Sağlık çalışanlarının yaptığı çalışmalarına değinen Karaloğlu, “Şu anda Diyarbakır’da 760 sağlık çalışanımız 185 ekip olarak 17 ilçemizde filyasyon çalışmalarına devam ediyor. Özelikle testleri pozitif çıkmış ve pozitif çıkanlarla temaslı olan, vatandaşlarımızın tespit edilmesi ve onların izolasyonlarını sağlama noktasında sağlık çalışanlarımız çok yoğun bir gayreti var. Ama biz Diyarbakırlılar olarak sağlık çalışanlarımızın bu gayretine ve emeğine destek vermesek onları emekleri ve gayretleri boşa gidecektir.  Onun için Diyarbakırlı hemşerilerimden istirhamımız izolasyonda kalması gereken vatandaşlarımızın mutlaka izolasyonda olmalarıdır.” ifadelerini kulandı.

Karantina kuralını ihlal eden vatandaşlara değinen Karaloğlu, “15-20 Eylül’de izolasyona uymayan vatandaşlarımızı yurtlara almaya başladık. Diyarbakır’da şu ana kadar 15 Eylül’den bugüne 106 vatandaşımız maalesef izolasyon kuralına uymayarak dışarı çıktıkları için tespitleri yapılmış ve yurtlara alınmıştır. Yurtlara yerleştirilen vatandaşlarımızdan bazıları izolasyonlarını tamamlayarak evlerine dönmüştür.  İzolasyon Kuralına uymayan 70 vatandaşımız ise kredi yurtlar kurumunda onları misafir ediyoruz. Eğer sizin izolasyonda kalmanız gerekiyorsa kendinizi, sevdiklerinizi, ailenizi ve toplumu da kurumak için mutlaka izolasyon kuralına uymamız gerekir.” dedi.

65 yaş üstü kısıtlamasını açıklayan Karaloğlu, “65 yaş üstü ile ilgili 29 Ağustos'ta bir karar almıştık. Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı almıştık. O kararda şunları söylemiştik. ‘Sabah saat: 07.00 ile 10.00 arası öğleden sonra 16.00 ile 20.00 arası 65 yaş üstü vatandaşlarımız AVM’ler, pazarlar, toplu taşımlar ve kalabalık gibi alanlarda bulunmaları ile ilgili bir kısıtlama kararı aldık. Yine 65 yaş üstü vatandaşlarımız düğün, kına, nişan sünnet ve mevlit gibi toplu etkinliklerde gün boyunca katılımlarına engelleme getirmiştik. Bu denetlemelerde devam ediyor.” dedi.

Son olarak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Vali Karaloğlu, “Maksat büyüklerimizi bu hastalıktan kurumaktır. Hep beraber tedbirlerimizi sıklaştırırsak Covid-19 virüsüne karşı başarılı olacağız. Eğer tedbirleri gevşetirsek hep beraber kaybedeceğiz. Neredeyse her birimizin ailesinden bu virüse yakalanalar oldu. Bu yüzden bu işin şakası yok artık vatandaşlarımızdan daha çok dikkat sağlık çalışanlarına daha çok yardım talep ediyoruz.” diye konuştu.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-