Neçirvan Barzani'den PKK'ye: Kürdistan bölgesinde hiçbir meşruiyetin yok terk et bölgeyi!
Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Zînê Wertê meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Neçirvan Barzani'den PKK'ye: Kürdistan bölgesinde hiçbir meşruiyetin yok terk et bölgeyi!


Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Başkanlığını toplantısının ardından kameraların karşısına çıkarak gündemdeki sorulara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zînê Wertê’ye Peşmerge birliğinin yerleştirilmesi ardından yaşanan gerginliğe değinen Barzani, “Sizi temin etmek isterim ki ortada çözülemeyecek büyük bir sorun yok. Çözüme doğru adım da atıyoruz. Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi güçler, özellikle de koronavirüsü salgını gibi bir sorunla karşı karşıa kaldığımız ve yine Irak ile Kürdistan Bölgesi’nde ekonomik sıkıntıların yaşandığı aşılmaya çalışıldığı bir süreçte daha fazla birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız. Tekrar belirtmek isterim ki çözülemeyecek büyük bir sorun yok, var olan sorunlar çözülebilir sorunlardır. Biz Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbürosu ile diyalog halindeyiz. KYB, Kürdistan Bölgesi hükümetinde KDP ile birlikte yer alıyor.

Irak’taki hükümet kurma çalışmalarına da değinen Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Mustafa Kazimi’yi desteklediğini kaydetti.

Libya’ya Peşmerge gönderildiği iddialarına ilişkin de konuşan Barzani, “O şahsın Peşmerge ve Roj Peşmergeleri’yle hiçbir ilişkisi yoktur. Maalesef bu konu çok büyütüldü. Ne Libya’ya kimseyi göndeririz ne de Libya sorunu bizim sorunumuzdur.” ifadelerini kullandı.

"Kürdistan PKK'nin çalışma ve eylem sahası değildir"

Bir gazetecinin, Zînê Wertê’’ye yerleştirilen birliğin ardından PKK'li yöneticilerin tehditkar açıklamalarını hatırlatması üzerine Barzani, “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde hiçbir meşruiyeti yok. PKK'nin bize yardım etmek istiyorsa yapacağı en iyi iyilik Kürdistan Bölgesi topraklarını terk etmek olacaktır. Kürdistan Bölgesi PKK’nin çalışma ve eylem sahası değildir. Biz şu an Irak’ın bir parçasıyız ve bölgedeki istikrarın bir parçası olmak istiyoruz, komşulara buradan saldırı yapılmasını değil.” ifadelerine dikkat çekti. 

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-