Diyarbakır'da Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon: 16 Gözaltı
Diyarbakır Emniyet ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, kılıç, kaseler, rahip figürü ve değerli taşlar ele geçirildi.
Diyarbakır'da Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon: 16 Gözaltı

DİYARBAKIR'da, tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, kılıç, rahip figürü, kaseler ve değerli taşlar ele geçirildi. Operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 16 kişi  gözaltına alındı.


Gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, iple dikilmiş işlemeleri olan kahverengi renkte baş ve uç kısmı metal giydirmelerle süslü yaklaşık 1 metre uzunluğunda kılıç ele geçirildi.


Kılıcın üzerinde farklı dilde yazılar ve boydan boya işlemeler olduğu öğrenildi.


Aramalarda ayrıca bir rahip figürü, üzerinde farklı şekillerde insan motifleri ve süslemeleri bulunan toprak kase ve 6 taş ele geçirildi. 


Eserlerin hangi döneme ait olduğuyla ilgili çalışma başlatıldığı öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 16 kişi hakkında ise soruşturma başlatıldı.


AMEDHABER.COM.TR

Kategori: Asayiş
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-