Diyarbakır’da kullanılacak “Oy Pusulası” belli oldu
24 Haziran Milletvekili seçimlerinde Diyarbakır’da kullanılacak olan oy pusulasının şekli belli oldu.
Diyarbakır’da kullanılacak “Oy Pusulası” belli oldu

24 Haziran Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala Diyarbakır’da kullanılacak olan oy pusulaları üzerinde, partilerin ve bağımsız milletvekili adaylarının konumlanma şekilleri belli oldu.


Bağımsız adayların varlığı sebebiyle bazı değişikliklerin uygulandığı gözlemlenen oy pusulalarında, Bağımsız Milletvekilli Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu desteklediği gerekçesiyle parti olarak Diyarbakır’da seçime girmeyecek olan HÜDA PAR’ın pusuladan çıkarıldığı görüldü.


Cumhur ittifakından sonra 3’üncü sırada HÜDA PAR yerine Vatan Partisinin alındığı oy pusulalarının sağ kısmına ise kutucular halinde ve küçük puntolarla isimleri yazılı olan bağımsız milletvekili adaylarının isimleri eklenmiş.


Pusulada parti logolarının en sağına ve üç satır halinde, 3-2-2 düzeniyle tertip edilen bağımsız milletvekillerinin isimleri, soldan sağa sıralı olarak 1’den 7’ye kadar kura sırasına göre yerleştirilmiş.


“Oy pusuluşundaki düzenleme adil olmamıştır”


Bağımsız milletvekillerinin düzeni ile ilgili olarak konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, bağımsız adayların isimlerinin küçük kutucuklar içerisine ve isimleri okunamayacak kadar küçük punto yazılarla yazılmasının iyi niyetli bir uygulama olmadığını ifade ederek, “Tek sıra halinde ve yan yana yapılabilirdi, isimleri daha büyük puntolu yazılarla yazılabilirdi ya da en adil olanı ki bu konuda daha önce YSK’ya başvurumuz da olmuştu, fotoğrafları bırakılabilirdi. Ama hiçbiri yapılmadı. Oy pusulasında bağımsız adaylarının konumlandırılmasıyla ilgili mevcut düzenlemenin adil bir düzenleme olduğunu söyleyemeyiz.” ifadelerini kullandı.


Destekledikleri aday Zekeriya Yapıcıoğlu’nun pusulanın en alt sırası ve son kutucuğunda isminin yer aldığını belirten Kaya, Yapıcıoğlu’nun, pusulada konumlandırıldığı yeri, seçmenlerine en iyi şekilde anlatacaklarını ve bu konuda teşkilatlarına ciddi iş düştüğünü söyledi. (İLKHA)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-