Yapıcıoğlu: Milleti oy deposu olarak görmeyeceğiz
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, milleti seçimden seçime oy deposu olarak görenlerden olmayacaklarını söyledi.
Yapıcıoğlu: Milleti oy deposu olarak görmeyeceğiz

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, toplu iftar yemeğinde halkla bir araya geldi.


İftar programında konuşan Yapıcıoğlu, "Allah'ın izniyle seçimin sonucu ne olursa olsun biz kardeşlerimizi, hemşerilerimizi, dostlarımızı unutmayacağız. Onları, sadece seçimden seçime bize oy veren bir oy deposu olarak görmeyeceğiz." dedi.


Yapıcıoğlu, merkez Kayapınar ilçesinde halka açık iftar yemeği verdi. Katılımın yoğun olduğu iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Yapıcıoğlu, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.


Yüzde 10'luk seçim barajı engeli nedeniyle Diyarbakır'dan bağımsız olarak milletvekili adayı olduğunu bildiren Yapıcıoğlu, "Memleketimizde hem iktidarıyla hem muhalefetiyle siyasetten haklı olarak bir şikâyet var. Vatandaşlar şikâyet ediyorlar. Şikâyet ettikleri konuların başında da şu geliyor: İktidar ne yaparsa yapsın muhalefet illa bunu eleştiriyor, muhalefet ne önerirse önersin iktidar bunun gereğini yerine getirmiyor, o önerilere kulak vermiyor. İnşallah nasip olur da meclise gidersek değişecek veya değişmeye başlayacak hususlardan bir tanesi de bu olacak. Bizim siyaset anlayışımız şudur: Doğru, kimden gelirse gelsin onun yanında yer alırız, yanlışı kim yaparsa yapsın ona karşı çıkarız." dedi.


"Millet siyasetin bu türlü de yapılabildiğini görsün"


Milleti seçimden seçime hatırlayanlardan olmayacaklarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


"Yine siyaset kurumundan haklı olarak yapılan eleştirilerden bir tanesi de şudur: Siyasiler bizleri seçimden seçime hatırlar. Evimize ve köyümüze kadar gelir, bizden destek talep eder ve bir dahaki seçime kadar bizi hatırlamaz. Ben buradan, sizin arazından çıkan bir kardeşiniz olarak bütün açıklığıyla şunu söylüyorum: Eğer Rabbim lütfeder de meclise gidersek emin olunuz biz öyle yapmayacağız. Yani sizi bir dahaki seçime kadar unutup sadece seçim yaklaştığında hatırlamayacağız. Allah'ın izniyle seçimin sonucu ne olursa olsun biz kardeşlerimizi, hemşerilerimizi, dostlarımızı unutmayacağız. Sadece seçimden seçime bize oy veren bir oy deposu olarak görmeyeceğiz. Sizlerden talebimiz şudur: Bu kez içinizden birini, size benzeyen birini, meclise gittikten sonra sizi unutmayacak birini temsilciniz olarak Ankara'ya göndermenizi istiyoruz. Gönderin ki Allah'ın izniyle siyasetin havası, rengi değişmeye başlasın. Millet siyasetin bu türlü de yapılabildiğini görsün. Bunu gösterebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var."


"Dostlarınızı ve akrabalarınızı da ikna etmenizi istiyoruz"


Seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Sonuç mutlak surette Rabbimizin bizimle ilgili takdir ettiğidir. Onun katında sonuç şimdiden bellidir fakat bize düşen gayret etmektir. Eğer bu kardeşinizi temsilciniz olarak görmek istiyorsanız sizden bir istirhamım var. Seçime 20 gün kaldı. Bu 20 günü iyi değerlendirip, lütfen ikna edebileceğiniz dostlarınızı, akrabalarınızı ve ahbaplarınızı da ikna etmenizi istiyoruz. İnşallah bu değişimin başlangıcı için hayırlı bir kapı olur. Rabbim hepinizden razı olsun. Rabbim buradaki beraberliğimiz gibi bizim kardeşliğimizi pekiştirsin, kardeşlik şuurumuzu sağlamlaştırsın. Ayaklarımızı hak yolda sabit kılsın. Başta ben ve diğer bütün kardeşlerimin kalplerinin dünya malı ve makamına meyletmesinden bizleri muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.


Yapıcıoğlu'nun konuşmasından sonra okunan ezanın ardından dua edilerek iftar açıldı. İftar programına gelen katılımcılar, kapıda Yapıcıoğlu tarafından uğurlandı. (İLKHA)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-