Diyarbakır’da bir buçuk ton balık imha edildi
Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından av yasağı boyunca denetlemeleri sonucunda su ürünleri denetimlerinde bir buçuk ton inci kefali balığının imha edildiği belirtildi.
Diyarbakır’da bir buçuk ton balık imha edildi

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yenişehir İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri ile Yenişehir Güven Polis Merkez Amirliği ekipleri tarafından 1 ton 545 kilo sazangiller familyasına ait sadece Van gölünde yetişen inci kefali balığının yakalandığı belirtildi.


Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İlimiz sınırları içinde Av Yasağı Dönemi Boyunca denetimlerimiz 7/24 devam etmektedir. İlimizde 1 Nisan -1 Temmuz tarihleri arasında av yasağı olması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüklerimiz ve kolluk kuvvetleriyle beraber denetimlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Denetimler kapsamında Müdürlüğümüz ve Yenişehir İlçe Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Ekipleri ile Yenişehir Güven Polis Merkez Amirliği ekiplerince 1 ton 545 kilo sazangiller familyasına ait inci kefali yakalandı. Yapılan denetimde el konulan balıkların sağlık açısından tüketilmesinin uygun olmadığı tespit edilmiş olup veteriner hekim raporuna istinaden imha edildi. Şahsa idari para cezası uygulandı.” denildi.


Açıklamada, 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasındaki süreci kapsayan av yasağı döneminde vatandaşın daha duyarlı olması çağrısında bulunuldu. (Emrah Deniz-İLKHA)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-