Hani ve Lİce'de Operasyon!
DİYARBAKIR - ​Diyarbakır’ın Lice, Hani, ilçelerinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve uyuşturucunun ele geçirildiği bildirildi.
Hani ve Lİce'de Operasyon!

Diyarbakır’ın Lice, Hani, Kulp, Kocaköy, Hazro ve Silvan ilçelerinde 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 21.00’da başlatılan operasyon tamamlandı. Operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi.


Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada düzenlenen operasyonlarda 2 odalı bir sığınağın tespit edilerek tahrip edildiği belirtildi.


Açıklamada, “Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; Hani ilçesi Yukarıturhalı köyü mülki sınırlarındaki ağaçlık ve kayalık zeminin 5 metre aşağısına 7 basamaklı merdiven ile ulaşılan 2 çarpı 2 ve 3 çarpı 4 metre ebatlarındaki 2 odalı terörist sığınağı ile Aşağıturhalı köyü mülki sınırlarındaki Çukur Deresi’ndeki toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; bir adet  Dragonov (Kannas) Keskin Nişancı Tüfeği, bir adet Dragonov (Kannas) Keskin Nişancı Tüfeği şarjörü, bir adet  Dragonov (Kannas) Keskin Nişancı Tüfeği dürbünü, 15 adet 7,62 milimetre Kaleşnikof tüfek  fişeği, 11’i büyük 8’i küçük olmak üzere 19 adet dolu tüp, 170 adet pil, bir adet 4’lü pil bloğu, bir adet voltaj ölçme aleti, ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Mühimmat ve malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edilmiş, anılan sığınak tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.” denildi.


Çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi


Operasyonda ele geçirilen el yapımı patlayıcıların imha edildiği belirtilen açılamanın devamında,  “Lice İlçesi Birlik köyü mülki sınırları içerisinde 100 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış ve uzaktan komuta sistemiyle patlatmaya hazır hale getirilmiş bir adet el yapımı patlayıcı ve Dicle ilçesi kuzeybatısında icra edilen ikinci bir operasyon esnasında, Dicle-Yokuşlu Köyü karayolu Pahan Deresi ile Aşağıtaşağıl Köyü mülki sınırları içerisindeki Hatuntaş Tepe bölgesinde tespit edilen 3 ayrı mayın/EYP düzeneği ele geçirilip etkisiz hale getirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.


“9 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır”


Açıklamanın sonunda ise “Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde, piyasa değeri 9 milyon 810 bin TL olan 32 bin 700 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, bahse konu kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, yerinde imha edilmiştir. Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri  neticesinde; geçici olarak teşkil edilen 10 adet yol kontrol ve arama noktalarında (YKN) görevli Jandarma ve Emniyet personeli tarafından, 715 şahıs ve 233 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 47 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan  alınan  karar  uyarınca  adli  arama faaliyeti  gerçekleştirilmiş, 9 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Kategori: Asayiş
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-