Depremde yıkılan camiler bir bir ayağa kaldırılıyor Depremde yıkılan camiler bir bir ayağa kaldırılıyor

Vali Kızılkaya, "Bağımlılıkla mücadeledeki çabalarımızın kararlılıkla sürdürülmesi, toplumumuzun refahı ve gençlerimizin sağlığı için hayati öneme sahiptir." dedi.

"Gençler için bağımlılıkla mücadelede önleyici tedbirler şart"

Toplantıda, nargile sunumu yapan işletmelere yönelik alınan kararlar ile tütün ürünlerinin kullanımına karşı yürütülecek çalışmalar ele alındı. Vali Kızılkaya, gençlerin alkol, tütün ve davranış bağımlılığı gibi konularla tanışmadan önce gerekli önleyici tedbirlerin alınmasının önemini vurgulayarak, "Gençlerimize bağımlılıkla mücadele konusunda doğru bilgileri vermeli, farkındalıklarını artırmalı ve sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Öz'ün sunumu ile sona erdi. Toplantıda alınan önemli kararlar arasında, nargile salonlarının, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu'nun talebi doğrultusunda belirli koşullar altında nargile sunumu yapabilmesi yer aldı.

Buna ek olarak, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü için nargile salonlarının haftalık olarak denetlenmesine, denetimlerin ilgili kurumlar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıca, şehirdeki içme suyu kalitesinin sağlanması, çöplerin düzenli toplanması ve haşerelere karşı etkin ilaçlama yapılması gibi sağlık önlemleri de gündeme alındı.

Toplantıda, alınan kararların uygulanmaması durumunda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri çerçevesinde cezai müeyyidelerin uygulanacağı ve yasadışı faaliyetlerde bulunan işletmelere yönelik adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

İl Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. Maddesi gereğince oy birliğiyle karar aldı.