Yanardağın faaliyete geçtiği Hawaii'de deprem
ABD'nin Hawaii eyaletinde faaliyete geçen Kilauea Yanardağı'nın ardından bölgede 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Yanardağın faaliyete geçtiği Hawaii'de deprem

ABD'nin Hawaii eyaletinde faaliyete geçen Kilauea Yanardağı nedeniyle bölgede binlerce kişi tahliye edilmişti. Hawaii yanardağın ardından bu kez bir depremle sarsıldı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS)'nin verilerine göre, 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Leilani Estates adı verilen bölgenin 16 kilometre güneybatısı olduğu belirtildi. Depremin, yerin 5 kilometre altında gerçekleştiği kaydedildi.

Yerel saatle 22.30 sıralarından meydana gelen depremin, 1975'te gerçekleşen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en büyük deprem olduğu ifade ediliyor.

Dün Hawaii'deki Kilauea Yanardağı faaliyete geçmişti. Yanardağın faaliyete geçmesine bölgedeki 5 ile 2 arasında değişen çok sayıda depremin neden olduğu sanılıyor.

Faaliyete geçen yanardağ nedeniyle bölgeden binlerce kişi tahliye edildi. İnsansız hava aracıyla çekilen görüntülerde, bölgedeki bir yolda çatlak oluştuğu ve lavların buradan aktığı görülüyor. Çatlaklardan püsküren lavların 46 metre yüksekliğe kadar çıktığı belirtiliyor. (İLKHA)


Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-