Kürdistan Hükümetinden PKK'ye: Bölgeden çıkın
Kandil'e yönelik bombardımanlarda sivillerin hayatını kaybettiğini belirten Kürdistan Bölgesi Hükümeti, PKK'nin pervasızca ve bilerek köylere girdiğini ve sivil insanların ölümüne sebep olduğunu vurgulayarak, PKK'ye "çıkın" çağrısında bulundu.
Kürdistan Hükümetinden PKK'ye: Bölgeden çıkın

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Türkiye'nin PKK yönelik sınır bölgelerindeki hava harekatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bombardımanlarda 4 sivilin hayatını kaybettiği, 5 sivilin de yaralandığı belirtilirken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti, yapılan bombardımana ilişkin kaygılarını Türkiye'ye ilettiklerini ve bu durumun tekrarlanmaması gerektiğini bildirdiklerini ifade etti.

"Sınırlarımızın komşu ülkelerin güvenliğine yönelik tehdit unsuru olmaya ve saldırılar için kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" açıklamasında bulunan Kürdistan Bölgesi Hükümeti, "PKK mensuplarının pervasızca köylere ve yerleşik alanlara bilerek girmesi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hayatını riske atığı gibi insanların kendi yurtlarına dönmesinin de önüne geçiyor." diyerek PKK'ye bölgeden çıkmaları, uzak durmaları yönünde çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti, sivil vatandaşların hayatını kaybettiği sınır bölgelerinde yapılan bombardıman karşısında derin üzüntü ve kaygı duymaktadır. Bu nedenle hayatını kaybedenlerin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

PKK mensuplarının pervasızca köylere ve yerleşik alanlara bilerek girmesi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hayatını riske atığı gibi insanların kendi yurtlarına dönmesinin de önüne geçiyor.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, sınırlarının komşu ülkelerin güvenliğine yönelik tehdit unsuru olmaya ve saldırılar için kullanılmasına müsaade etmeyecektir. Çünkü bu saldırılar nedeniyle vatandaşlarımız zarar görmektedir.

Yerleşik alanlar bombardıman ve çatışma ortamı haline getirilmemeli, aynı zamanda PKK mensupları da köylülerden uzak durarak sivillerin hayatını tehlikeye atmamalıdır.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, geçtiğimiz günlerde sınıra yakın bölgelerde yapılan bombardımana ilişkin kaygılarını Türkiye'ye iletmiş, bu durumun tekrarlanmaması gerektiğini bildirmiştir." denildi.


Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-