Diyarbakır’da mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi
Diyarbakır’ın Lice, Hani, Kulp, Kocaköy, Hazro ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi.
Diyarbakır’da mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice, Hani, Kulp, Kocaköy, Hazro ve Silvan ilçelerinde 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 21.00’da başlatılan operasyon tamamlandı. Operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada düzenlenen operasyonlarda bir sığınağın tespit edilerek tahrip edildiği belirtildi.

Açıklamada "Bahse konu sığınak, kayalık alanlar ile toprağa gömülü vaziyetteki  jelikan bidonlar içerisinde; 3 adet av tüfeği, bir adet el telsizi, 3 adet 4’lü pil bloğu, bir adet mayın/el yapımı patlayıcı düzeneği, 3 adet Duracell marka pil, 2 adet uyku tulumu, 2 adet sırt çantası, bir çift ayakkabı, bir adet erkek kol saati, 25 kilogram un, bir litre sıvı yağ ele geçirilmiştir. Öte yandan Eğil ilçesi Meşeler Köyünde Eğil Cumhuriyet Başsavcılığından alınan karar uyarınca, 4 Mayıs 2018 Cuma günü şüpheli bir şahsın evinin bahçesinde Jandarma İç Güvenlik ve Jandarma Komando Timlerince gerçekleştirilen adli arama faaliyeti neticesinde; 602 adet 7,62 milimetrelik AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ve 706 adet 5,56 milimetrelik HK-33 Piyade Tüfeğine ait olmak üzere toplam bin 308 adet fişek ele geçirilmiştir." denildi.

"12 bin 771 bireyin uyuşturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçilmiştir"

Açıklamanın devamında "Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde,   piyasa değeri 31 bin 185 TL olan 50,15 kilogram toz, 2,8 kilogram kubar olmak üzere toplam 52,95 kilogram esrar maddesi ve 101 bin 350 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen ve imha edilen uyuşturucu maddenin günlük kullanım değerleri göz önüne alındığında, bir günde toplam 12 bin 771 bireyin uyuşturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçilmiştir. Operasyonel faaliyet ile adli aramalar neticesinde ele geçirilen silah, mühimmat, uyuşturucu maddesi ile delil niteliğine haiz olan malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatı uyarınca muhafaza altına alınmış, diğerleri yerinde imha edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

"23 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır"

Açıklamanın sonunda ise "Yol   kontrol ve adli  arama  faaliyetleri  neticesinde; geçici olarak teşkil edilen birbir adet şok yol kontrol ve arama noktalarında (YKN) görevli Jandarma ve Emniyet personeli tarafından, bin 28 şahıs  ve  527 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 24 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan  alınan  karar  uyarınca  adli  arama faaliyeti  gerçekleştirilmiş, yakalanan 23 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı. (Mehmet Çelik-İLKHA)


Kategori: Asayiş
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-