Avukat Eren, HÜDA PAR'ın Vatandaşlık Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Meclis Genel Kuruluna sunduğu kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR'ın söz konusu kanun teklifinin Aralık ayında Meclis'e sunulduğunu hatırlatan Eren, ancak kanunların genel kurula gelmeden önce komisyonda görüşülmesi nedeniyle 5 aylık bir gecikmenin yaşandığını ifade etti.

Eren, "Her milletvekilinin komisyonlarda görüşülmeyen kanun teklifinin doğrudan Meclis Genel Kurulu'nda ele alınmasını isteme hakkı bulunmaktadır. Ancak bu hak yılda bir kez kullanılabilir. HÜDA PAR vekilleri de bu hakkı kullanarak kanun teklifinin doğrudan Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesini talep ettiler." dedi.

"Meclisin savaş ilan etme yetkisi olmasına rağmen, böyle bir yetkisinin olmaması alışılmadık bir durum"

Meclis'e sunulan kanun teklifinin 4 temel ayaktan oluştuğunu aktaran Avukat Eren, şöyle devam etti:

'Birinci ayağı şu; yabancı bir ülke vatandaşının yabancı bir ülkede yabancı bir şahsa karşı işlemiş olduğu suçlarda Türk mahkemelerinin bunu yargılama gibi, bir hakları var ama bu hak Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Cumhuriyet Başsavcısının açacağı soruşturma üzerine kullanılabiliyor. Yani Adalet Bakanlığı'nın böyle bir talebi olmadan bu suçlar soruşturulamıyor, kovuşturulamıyor. HÜDA PAR'ın sunduğu kanun teklifi sadece Adalet Bakanlığı'nın talebiyle değil, aynı zamanda Meclis'in alacağı bir kararla da bunun mümkün olabilmesini isteniyor. Bildiğiniz üzere Meclis, savaş kararı almaya yetkili bir yapıdır. Savaş kararı almaya yetkili bir organın böyle bir yetkisinin olmaması alışılmadık bir durumdur.'

"israil vatandaşlık olanlar askerlik yapmaya gittiler ve bunu bir marifetmiş gibi paylaştılar"

HÜDA PAR'ın sunduğu teklifle, Türkiye'de bulunan vatandaşların başka bir ülkenin askeri hizmetine katılarak soykırım veya insanlığa karşı suç işlemesi durumunda vatandaşlıklarının düşürülmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Eren, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bizim vatandaşlık kanunumuzda, Türk vatandaşı birinin yabancı bir ülkede yabancı bir ülkenin askerlik hizmetine gönüllü olarak girmesi durumunda vatandaşlığının düşürülmesi gibi bir hüküm bulunmaktadır. HÜDA PAR'ın sunduğu teklifte, buna ek olarak şunun eklenmesi isteniyor: Bu kişinin, soykırım ve insanlığa karşı bir suç işlemesi durumunda, başka bir milletin veya devletin askerliğine gönüllü olarak girip suç işlemesi durumunda vatandaşlığının düşürülmesi isteniyor. Yani başka bir ülkeye gidip, oranın gönüllü askeri hizmetine katıldıktan sonra suç işlemişse, vatandaşlığının düşürülmesi talep ediliyor. Bu durum sosyal medyada geniş bir şekilde yayıldı. Örneğin, 7 Ekim'de Aksa Tufanı Operasyonu başladığında Türkiye'de bulunan Yahudiler, israil vatandaşlık bağı olanlar arasından oraya askerlik yapmaya gittiler ve bunu bir başarı olarak paylaştılar. İşte sunulan bu teklifle, bu kişilerin vatandaşlıklarının düşürülmesi isteniyor."

"HÜDA PAR, soykırımcıların mallarının fona aktarılmasını ve gençlere maddi destek sağlanmasını öneriyor"

"Türkiye vatandaşı olup siyonist rejim saflarında askerlik yapmaya giden Yahudilerin mahkemeye verildiği, haklarında kovuşturma açıldığı ve ifade vermeye çağrıldıklarını ifade eden Eren, "Buna rağmen, bunlar ifade vermeye gelmediler. İfadeye gelmemeleri durumunda bu Yahudilerin Türkiye'de bulunan mallarına el konulması gerekiyor. Bunlar soykırım suçuna karışmışlar, bunu marifetmiş gibi paylaşmışlar ve ifadeye de gelmiyorlar." dedi.

Bu şahısların mallarına el konulmasının tavsiye edildiğini aktaran Eren, yakın zamanda Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulduğunu hatırlatarak, "Evlenmek isteyip de evlenemeyen ve maddi durumu yetersiz olan gençlere maddi destek sağlamak amacıyla kurulan bu fon, öncelikle deprem bölgelerinde hizmet verecek, daha sonra diğer illere sıra gelecek. HÜDA PAR, soykırımcıların el konulan mallarının bu fona aktarılmasını ve evlenmek isteyip evlenemeyen gençlere maddi destek sağlanmasını talep ediyor." ifadelerini kullandı.

Eren, "Duyarlı bütün halka, hukukçulara, milletvekillerine bu kanun teklifine destek vermelerini ve sosyal medya mecralarında paylaşmalarını istiyorum. Kanun teklifi, insanlık, Müslümanlık adına atılmış önemli bir adım, desteklenmelidir." çağrısında bulundu." (İLKHA)