HÜDA PAR'dan Kudüs yürüyüşüne destek
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı, partilerinin yarın Diyarbakır'da yapılacak olan "Kudüs yürüyüşüne" destek verdiğini söyledi.
HÜDA PAR'dan Kudüs yürüyüşüne destek

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya,  İslami sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek "Diyarbakır Kudüs için yürüyor" adlı kitlesel yürüyüşe destek verdiklerini belirtti. Kaya, Diyarbakır halkını yarın yapılacak yürüyüşe katılmaya davet etti.


Kudüs’te büyük bir zulmün yaşandığına dikkat çeken Kaya, bu zulme Müslüman ülkelerin ve yöneticilerin ciddi anlamda ses çıkarmadıklarının altını çizdi.


Kudüs adına yapılacak tüm programlara HÜDA PAR olarak ciddi bir şekilde destek vereceklerini sözlerine ekleyen Kaya,  Ümmetin bu topraklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.


Yaşanan barbarlığa ciddi anlamda sesin çıkmadığını söyleyen Kaya, “Maalesef sabah aldığımız habere göre Filistin’de 9 şehidimiz vardı, yeni gelen habere göre bu sayı 16 olmuş, kim bilir bir saat sonra bu sayı kaça yükselir. Büyük bir zulüm yaşanıyor orada ve dünya bu zulme sessizdir. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Maalesef siyonist rejim orada istediklerini yapıyor, dünya sessiz, Müslümanlar sessiz ve Müslüman liderler sessiz. Kimseden ciddi bir ses çıkmıyor. Orası Müslüman topraklarıdır. Kudüs ise ümmetindir ve ümmetin malıdır. Kudüs ümmetin sahip çıkması gereken bir yerdir. Kudüs siyonist rejimin başkenti değil, Filistin’in başkentidir ümmetin toprağıdır, bütün ümmetin bu topraklara sahip çıkması gerekiyor.” dedi.


“Kudüs için yapılacak bütün programlara ciddi bir şekilde destek verilmelidir”

Yarın Diyarbakır’da yapılacak yürüyüşe destek vereceklerini söyleyen Kaya, “Yarın Diyarbakır’da inşallah ciddi bir katılımla HÜDA PAR olarak destek vereceğimiz bir yürüyüş olacak. Sanırım Türkiye’nin dört bir yanında aynı şekilde yürüyüşler tertiplenmektedir. Bütün HÜDA PAR’lılara çağrıda bulunuyoruz: Kudüs için yapılacak bütün programlara ciddi bir şekilde destek verin ve sahiplenin. İnşallah biz de Diyarbakır’da bu yürüyüşe destek vereceğiz ve Kudüs'ü sahiplendiğimizi göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Müslüman liderlerin siyonist rejime karşı tepkililerini göstermeleri gerekir”

İslam ülkelerine ve yöneticilerine de seslenen Kaya, “Ümmetin uyanması lazım. Halen siyonist rejimle ticaret yapan ve işbirliği kapan bütün Müslüman ülkelerin bir an önce bundan kaçınması lazım.  Müslüman liderlerin siyonist rejime destek veren başta Trump ve onun bütün ortaklarına sert bir şekilde karşılık vermeleri lazım. Bunun engellenmesi lazım. Ümmetin bu perişan halden kurtulması lazım. Kimin elinden ne geliyorsa, kim bir taş atabiliyorsa bu taşı en sonuna kadar atabilmelidir. Tabiri caizse karınca misali bile olsa -Hz. İbrahim’in meselesi gibi- herkes safını belirlemelidir. Yani karınca misali bile olsa herkes siyonist rejime karşı tepkisini göstermelidir  Siyonist rejimin başkent ilan etmeye çalıştığı Kudüs’ten bütün siyonistler kovulmalıdır. İşgal edilen o topraklardan siyonistlerin temizlenmesi lazım. Temizlenene kadar da mücadele etmek lazım.” şeklinde konuştu. 

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-