Tarihte Bugün Şu Olaylar Yaşanmıştı - 12 Mayıs 2018
Tarihte bugün şu olaylar yaşanmıştı...
Tarihte Bugün Şu Olaylar Yaşanmıştı  - 12 Mayıs 2018

1881: Sömürgeciler tarafından baştanbaşa bölüştürülen Afrika'da Tunus, Fransızlar tarafından işgal edildi.

1939: Türk-İngiliz Antlaşması imzalandı. Müşterek bildiri: "Türkiye Hükümeti ve Büyük Britanya Hükümeti bir saldırı hareketinin Akdeniz Bölgesinde bir savaşa yönelmesi halinde bilfiil işbirliği yapmaya ve güçlerinin bütünü ile yardım ve ilgiyi birbirlerine göstermeye hazır bulunduklarını beyan ederler..." şeklinde idi ve bununla İkinci Dünya Savaşı'nın ayak sesleri duyulmaya başlanmıştı.

1951: ABD, Yıkıcı gücü Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan bombaların 100 katı büyüklüğünde olan ilk hidrojen bombası denemesini, Büyük Okyanus'taki Eniwetok Atolü'nde yaptı.

1992: Nelson Mandela, Uluslararası Atatürk Barış Ödülü'nü insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle geri çevirdi. Türkiye ise bu onur kırıcı durumu görmezlikten geldi ve insan hakları ile ilgili ihlallerine devam etmeyi tercih etti.

1995: İstanbul Çiftehavuzlar'daki bir evde Devrimci Sol liderlerinden Dursun Karataş'ın eşi Sabahat Karataş'la birlikte üç kişinin öldürüldüğü baskına katılan polisler hakkında yargısız infaz iddiasıyla dava açıldı. Benzeri yargısız infazların da yargılanıp yargılanmayacağı merak konusu olarak durmaya devam etti.

2003: Çeçenistan'ın kuzeybatısındaki Znamenskoye'de düzenlenen şehadet eyleminde 60 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı Şamil Basayev üstlendi.

2005: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının yaptığı başvuruyla ilgili olarak, “adil yargılanma hakkının ihlal edildiği” yolundaki görüşü teyit etti. AİHM'in Öcalan'a ilişkin bu kararına tepki gösterdi. AİHM'nin diğer adil yargılanma hakkının ihlal edildiği vakaları görmezden gelmesi de çifte standartlı davrandığını ortaya koydu.

2008: Çin'de Siçuan Eyaletinde 7.8 şiddetinde deprem oldu. En az 70.000 kişi öldü. Yüzbinlere varan kişi de evsiz kaldı. Yaklaşık 250.000 kişinin öldüğü Tangshan Depreminden sonraki şiddeti ve can kaybı en büyük olan depremdi.

2010: Rusya ile Türkiye arasında vize anlaşması imzalandı.

2012: Mustazaf Der'in Kapatılması

Yılmaz "Misyonumuzu Sürdürmemize Hiçbir Güç Engel Olamayacaktır"

Düzenlediği 'Kutlu Doğum' Etkinlikleriyle Milyonlarca İnsanı Meydanlarda Toplayan, Sosyal, Kültürel, Yaşamsal Alanda Birçok Hayırlı Etkinliklere İmza Atan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) Kapatılma Kararının Yargıtay Tarafından Onanmasının Ardından, Bir Basın Açıklaması Yapıldı.

Kapatılma Kararını Görüşmek Ve Bundan Sonra Takip Edilecek Yol Haritasını Belirlemek Amacıyla Tüm Şube Başkanlarının Katılımıyla Diyarbakır Ticaret Borsası'nda Gerçekleştirilen stişare Toplantısının Ardından Yapılan Basın Açıklamasını Genel Başkan Av. Hüseyin Yılmaz Okudu.

Mustazaf Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, Derneklerinin Kapatılma Kararına İlişkin Yaptığı Açıklamada,"Derneğimizin Kapısına Kilit Vurulmuş Olabilir, Ama Mefkûremize Kilit Vurulamaz. Derneğimiz Kapatılmış Olabilir, Ama Misyonu Devam Ediyor. Bu Misyonumuzu Sürdürmemize Hiçbir Güç Engel Olamayacaktır. Mazlum Ve Mustazaf Halkımızı, Zalim Ve Müstekbirleri İnsaflarına Terk Etmeyeceğiz." Dedi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-