FKA'nın mayıs ayı toplantısı Bingöl'de yapıldı
​Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun mayıs ayı toplantısı Bingöl'de yapıldı.
FKA'nın mayıs ayı toplantısı Bingöl'de yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulunun 2018 yılı mayıs ayı toplantısı, Malatya Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaban başkanlığında Bingöl'de gerçekleştirildi.


Toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Kaban, Fırat Kalkınma Ajansının mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı İçin Bingöl’de bir araya geldiklerini söyledi.


TRB1 Bölgesinde, turizmin ve endüstriyel üretimin gelişimine etkin biçimde katkı sağlayacak mekanizmalarının geliştirilmesinin amaçlandığı 19 milyon TL bütçeli 2018 Turizm ve Endüstriyel Geliştirme Mali Destek programının başvuru süresi sona erdiğini ifade eden Vali Kaban, “Bu program ile Bölge Turizm Rotaları ve Önemli Turizm Değerlerinin Geliştirilmesi ve Endüstriyel Üretimde Ortak Kullanım Alanlarının Geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bölgemiz genelinde 51 proje başvurusunun olduğu programın proje değerlendirme süreci devam etmekte olup bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.


Kaban, “TRB1 Bölgesinin kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik Proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda uygun proje önerilerinin fizibilite ve eklerinin hazırlanması amacıyla tasarlanan 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı ve bölgedeki kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları teknik alanlara yönelik eğitimler düzenlemesi ve ilgili alanlara yönelik uzman desteği sağlanmasına yönelik uygulanacak 2018 Yılı Teknik Destek Programı taslak rehberlerini değerlendireceğiz.  Bugün ayrıca Ajansın devam eden faaliyetleri ilgili konuları da görüşecek, bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın Ajansımızın ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.


Toplantıya; Bingöl Valisi Ali Mantı, Malatya Valisi Ali Kaban, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, illerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, il özel idaresi başkanları katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-