Gram altın düşüşle başladı ama çeyrek...
Altının gram fiyatı, güne düşüşle başladı: 180,6 lira. Çeyrek altın 297 liradan, Cumhuriyet altını ise 1.210 liradan işlem görüyor.
Gram altın düşüşle başladı ama çeyrek...

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 180,6 lira seviyesinde dengelendi.

Dün, dolar kurundaki değer kazançların etkisiyle tarihinin en yüksek seviyesi olan 184,2 lirayı gören altının fiyatı, bu seviyeden gelen satışlarla düşüşe geçerek günü önceki kapanışa göre yüzde 1,19 değer kaybıyla 180,9 liradan tamamladı.

KAPALIÇARŞI'DA ÇEYREK ALTIN 297 LİRA

Altının gram fiyatı, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 180,6 liradan işlem görürken,   Kapalıçarşı'da çeyrek altın 297 lira, Cumhuriyet altını da 1.210 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 1.314 dolardan işlem görüyor.

Finans Analisti İslam Memiş,

"Yurt içinde döviz ve altının gram fiyatı dün tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sebeple piyasalarda tansiyon tam olarak düşmedikçe altının gram fiyatında yükselişlerin ne kadar daha süreceğini tahmin etmek zor. Ancak döviz kurlarında yaşanan agresif yükselişleri sağlıklı bulmadığımızdan kısa vade için bu seviyelerin kalıcı olmayacağını öngörüyoruz. Döviz kurları ve altının gram fiyatında sert düşüşler bizim için sürpriz olmayacaktır. Altının gram fiyatında bugün 179-183 lira bandında işlemler gerçekleşebilir” dedi.

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-