Diyarbakır'ın neredeyse tüm yolları, caddeleri; elektrik şebekesi, doğal gaz çalışmaları ya da GSM şirketlerinin iletişim hatları için açıldıktan sonra eski haline getirilmeden bırakılıyor veya özensiz yamalarla kapatılıyor.
Adeta köstebek yuvasına döndürülen yollar, araç lastikleri için de büyük hasarların oluşmasına neden oluyor.
Sürüş güvenliği hiçe sayılarak açık bırakılan yarıklar, özellikle bisiklet ve motosiklet sürücüleri için büyük tehlike arz ediyor.
Yeni asfaltlanan yolların, 3-5 ay sonra yeni şebekeler için tahrip edilmesi; "Plansız iş yapılıyor", "Kurumlar arasında koordinasyon yok" sorularını akıllara getiriyor.
Yeni yapılan bir yolun, kısa süre sonra yeni yapılan bir bina için tekrar bozulması akıl kârı değil.
Bir de Diyarbakır'da sokaklardaki parke sorunu var
Aynı gerekçelerle yapılan bir alt yapı çalışması nedeniyle sökülen parkeler, çalışmayı yürütenler tarafından düzeltilmeden yolun bozuk bir şekilde bırakılması beraberinde hem görüntü kirliliğine yol açıyor hem de kazaların yaşanmasına sebebiyet verebiliyor.
Bunun son örneği Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi'nde yaşanıyor.
1014'üncü Sokak'ta gerçekleştirilen doğalgaz altyapı çalışmaları sonrası kaldırılan parke taşlarının yerli yerine döşenmemesi hem görüntü açısından hem de ulaşım açısından ciddi sıkıntılara yol açıyor.
Sökülen parke taşlarının yeniden döşenmemesi, parke taşlarının gelişigüzel kaldırımların üzerine atılması vatandaşları rahatsız ediyor. Kaldırımların insanların geçişine kapatılması ise ayrı bir handikap.
Parkeleri sökülen yerlere sadece mucur dökülerek bırakılması o sokakların toz ve dumandan geçilmemesi anlamına geliyor.
Kısacası yapılan çalışmalardaki denetimsizliğin, işgüzarlığın, özensiz iş yapmanın ceremesini yine kadınlar ve çocuklar çekecek.