Diyarbakır’da görev yapan aile hekimleri ile 2. ve 3. basamak hastanelerde çalışan akademisyen ve uzman hekimlerin tanışma ve bilgi paylaşımı amacıyla bir araya geldiği etkinlik, sağlık hizmetlerinin iş birliğini güçlendirmek için düzenlendi. Aile hekimlerinin sıkça yönlendirdiği branş hekimleriyle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla organize edilen etkinlikte, ildeki sağlık hizmetlerini daha etkili hale getirme hedefi ön plana çıktı.

Img2094 1Jpg

Uzmanlardan önemli uyarı: Lenfödem tedavisi mümkün Uzmanlardan önemli uyarı: Lenfödem tedavisi mümkün

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, etkinlikte yaptığı konuşmada, birinci basamak ile daha üst basamak hekimleri arasındaki iletişimin halk sağlığı açısından önemine dikkat çekerek, "Bu buluşma sayesinde ilimizdeki 600 aile hekimine ulaşarak iş birliğini artırmayı ve daha etkin sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz" dedi. Dr. Pamukçu, aile hekimlerinin sahada daha aktif olarak vatandaşlarla güçlü bağlar kurmalarını sağlamayı hedeflediklerini de belirtti.

1 1 1Png

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Kanser Erken Teşhis Merkezleri’nin (KETEM) önemine vurgu yapan Dr. Pamukçu, erken tanı için vatandaşları bu merkezlere davet ettiklerini ifade etti.

Aile hekimleri ile Klinisyenlerin arasında tanışma ve deneyim paylaşımının gerçekleştiği etkinlikte; ATS ve Soğuk Zincir, Viral Hepatit Eliminasyon Programı, Tetanoz ve Kuduz Profilaksisi, Travma, Aşı Tereddütünde Etkili iletişim ile Çocukluk Çağı Aşılamaları ve Aşı Reddi konularında sunumlar yapılarak sorular cevaplandırıldı.