Bu birim, bebek ve çocuklarda aşı reddi, tereddüt veya kararsızlık yaşayan vatandaşlarla görüşmeler yaparak, aşıların önemi hakkında bilgilendirme sağlıyor ve psikolojik destek sunuyor.

Muğla'da 4,7 büyüklüğünde deprem Muğla'da 4,7 büyüklüğünde deprem

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bağışıklama hizmetlerini aşı ile önlenebilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin önlenmesi açısından en etkili toplum sağlığı müdahaleleri arasında göstermektedir. Yapılan aşılamalar sonucunda, özellikle çiçek hastalığı gibi büyük salgınlar önemli ölçüde azalmış ve 1977 yılında bu hastalık tamamen yok edildi.

Aşı Bilgilendirme Birimi, halk sağlığı uzmanı, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı tarafından yürütülüyor. Bu birimde, aşıların önemi ve gerekliliği hakkında vatandaşlara bilgi veriliyor. Aşılarını yaptırmayı kabul eden bireyler, Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirilerek aşıları uygulanıyor. Aile Sağlığı Merkezlerine ulaşamayan vatandaşlar ise sağlık çalışanları tarafından evlerinde aşılanıyor.

Ülkemizde çocukluk döneminde uygulanan 13 aşı (Hepatit B, BCG, Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci, Hib, Pnömokok, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Hepatit A ve Suçiçeği) Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır.