Dicle Üniversitesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi Dicle Üniversitesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

Dicle Üniversitesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında gençlere üniversite eğitimleri sırasında iş hayatına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan “İŞKUR Gençlik Programı”nın kura çekimi, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Programa katılım için başvuruda bulunan 7 bin 44 öğrenci arasından 1.201 öğrencinin ismi, noter huzurunda yapılan elektronik kura ile belirlendi.

Törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, İŞKUR Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Yılmaz, dekanlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Eronat, törende yaptığı konuşmada, bu programın öğrencilere hem gelir elde etme hem de çalışma hayatına dair tecrübe kazandırma fırsatı sunduğunu vurguladı. Ayrıca, programın şeffaflık ve eşitlik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Yılmaz ise, programın gençlerin donanımlı, nitelikli bireyler olarak yetişmesini sağlamak için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Gençlerimiz, ülkemizin en değerli hazinesi ve geleceğimizin teminatıdır. Bu program, onları iş dünyasına hazırlamak ve sürdürülebilir bir kariyer yolculuğuna destek olmak amacıyla büyük bir titizlikle yürütülmektedir" dedi.

6-109

Muhabir: Ramazan Zeren