Rapora göre yalnızca mart ayında en az 145 işçi hayatını kaybetti. Bu rakamla birlikte yılın ilk üç ayında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 447’ye ulaştı.

En çok ölüm trafik ve servis kazalarında

Rapora göre mart ayında yaşanan işçi ölümlerinin başlıca nedenleri arasında trafik ve servis kazaları (36 kişi), ezilme ve göçükler (29 kişi), yüksekten düşmeler (27 kişi), kalp krizi ve beyin kanamaları (21 kişi) yer aldı. Ayrıca 10 işçinin iş stresi ve kötü çalışma koşulları nedeniyle intihar ettiği belirtildi.

İSİG, intiharların nedenlerini şu şekilde sıraladı:

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

“Günde 12 saati geçen uzun mesailer, aşırı iş yükü, düşük ücret, ücretsiz fazla mesai, performans baskısı, iş güvencesizliği ve geçici işlerde çalışma gibi nedenler işçileri intihara sürüklüyor.”

Yaş gruplarına göre dağılım korkutuyor

Hayatını kaybeden işçilerin yaş grupları da raporda dikkat çekici şekilde yer aldı:

  • 15-17 yaş arası: 6 çocuk/genç işçi
  • 18-29 yaş arası: 31 işçi
  • 30-49 yaş arası: 63 işçi
  • 50-64 yaş arası: 31 işçi
  • 65 yaş ve üstü: 12 işçi
  • Yaşı bilinmeyen: 2 işçi

İşçi ölümleri alarm veriyor

Ocak ayında 178, şubat ayında 124, mart ayında ise 145 işçinin hayatını kaybetmesi, işçi güvenliği konusunda alınan önlemlerin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin artırılması gerektiğini vurgularken, sendikalar daha sıkı işçi hakları ve denetim çağrısı yapıyor.

Muhabir: Musa Azak