Batman Üniversite ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “2024-2025 Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” kapsamında ikinci dönemin ilk buluşması Batman Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
Batman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe üniversite akademisyenleri, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Programda konuşan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer; göreve başladığında Üniversite ile ortak bir proje yapma fikrini düşündüğünü; ancak Batman’a gelmesiyle üç yıldır devam eden Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Protokolünü öğrendiğini ve bu kapsamda yapılan kararlı çalışmaların Batman’da öğrenim gören öğrencilere önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir; öğrencilerin, akademisyenlerle bir araya gelerek onların tecrübelerinden faydalanmasının önemine vurgu yaptı.
Başarıya ulaşmanın ancak disiplinli ve planlı çalışmayla mümkün olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Demir, öğrencilerin bu tür etkinliklerden önemli kazanımlar elde ettiğini, son olarak Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Batman’da öğrenim gören öğrencilerin büyük bir başarıya imza attığını dile getirdi.
Ayrıca salondaki öğrencilere dağıtılan Batman Üniversitesi bağışçıları tarafından öğrencilere verilmek üzere temin edilen Aziz Sancar Çizgi Bilim kitabının, Mardin’de doğup yetişerek Nobel ödülü kazanmış bir bilim insanının başarı dolu öyküsünü anlattığını ifade ederek rol modellerin öğrencilerce tanınması gerektiğine dikkat çekti.
Programda “Üniversitede Tıp Eğitimi” konulu bir konferans veren Dr. Ayten Canalp ise başarılı olmanın üç temel şartı olduğunu vurgulayarak “Hedef belirlemek, çalışmak ve vazgeçmemek başarıya ulaşmanın anahtarıdır” dedi.
Meslek seçiminde karakter uyumunun önemine dikkat çeken Dr. Canalp, özellikle insanlarla birebir ilgi ve iletişim gerektiren mesleklerde empati, vicdan ve merhamet duygularının güçlü olması gerektiğini belirtti.