Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre ve Aferez Ünitesi ile Doku Tipleme Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine, kök hücre nakli ile hastalara şifa olmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşı ilerlemiş hastalara da kök hücre nakli yaptıklarını anlatan Erkurt, 63 yaşındaki aplastik anemi hastası Nadire İyiçakmaz'a ablası Bedirye Yangırhep'ten aldıkları kök hücreleri naklettiklerini ifade etti.

Erkurt, "Hastamızın ablasının kimlik yaşı 94 ama biyolojik yaşı 73. Kendisi sağlıklı bir insandı, kök hücreleri çok kolay toplandı. 7,5 milyon kök hücre 600 mililitre toplandı. Yaşlı hastalardan hücre toplamak zor oluyor. Yaşlı vericiden aynı gençlerden topladığımız kök hücreyi topladık." diye konuştu.

Erkurt, Nadire İyiçakmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirerek hastanın yakında taburcu edileceğini kaydetti.

63 yaşında kök hücre nakli oldu

Kilis'te vatandaşlara fidan dağıtıldı Kilis'te vatandaşlara fidan dağıtıldı

Kök hücre nakli olan Nadire İyiçakmaz ise vücudundaki morluklar nedeniyle gittiği hastanede kendisine anemi tanısı konduğunu belirterek, "İyi ki de buraya başvurmuşuz, çok memnun kaldım, sağlıkçılardan Allah razı olsun." dedi.

İyiçakmaz'ın kızı Gülay Gül ise geçen yıl 12 Mayıs'ta gittikleri hastanede annesine konulan tanı sonrasında Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildiklerini dile getirerek "Yaklaşık bir yıldır annem hasta olarak burada takip ediliyor. Yaklaşık 9 aydır ilaç tedavisi görüyor. Tedaviden sonuç alınamayınca nakil oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA